(ЗА)ГАЂЕЊЕ [у Новој Пазови]

Србија је на трећем месту у Европи на листи чекања за потпуни екоцид! Можда ћемо последњи ући у ЕУ, а можда нећемо ни дочекати приступ, али ћемо сигурно брзо поморити све живо! Аерозагађењем највише! Или не?!

Photograph by Peter Essick (unknown location)

Нова Пазова, селендра у близини шугаве престонице, ушушкана међу њивама, дивљим депонијама склоним регенерацији, фабрикама и фабричицама, може многим стварима да се подичи.

little factory and garden, side by side (taken by Osore Macabre in Nova Pazova, 11.04.2015)

little factory and garden, side by side (taken by myself (Osore Misanthrope) in Nova Pazova, 11.04.2015)

Стисла зима паметне у куће, а испрашила безумнике на улице. Проклето бадње вече[1]. Праште петарде и пуцњеви. Сви су читали библију, одлазе на богослужења и знају да бог налаже да треба дивљати уз буку. Мислите? Свратите до цркве да чујете свој ехо (али само кад не деле нешто да се ждере).

То је ипак само пар дана у току празника.

Пролеће доноси таласе полена (неуништене амброзије), алергијски ринитис узима данак (self-included), астматичари на издисају.

Трава бесомучно ниче.

По принципу копирај комшију и они у беспарици сада имају електричну косилицу спремну да заурла у свако доба дана.

Небо се разведрава, лето стиже.

У свако доба дана и ноћи, крнтија са Батајничког аеродрома угнежденог у Пазови пара уши, небо и себе. Једном је распарао човеку двориште, а пилотима више пута ископао гробницу. Нешто није јасно? Једном није довољно! Морају и хеликоптере да истренирају како елегантно да се сруче. (Ко није регистровао силовите децибеле, може само да се радује. Или да плаче јер је тотално глув.)

London, England

У свако доба дана и ноћи, још једном, петлови креште. Само у дворишту тик поред мог има их четири. Нисте никада чули распомамљене петлове у 14:27. Ја јесам – сада!

Није минус петнаест и опасни дивљаци слободни су на улицама и у школи (једној и бедној – основној, где су у већини сигуран сам и сада).

Како лето одмиче, све слободнији су зрикавци са својом какофонијом што доводи до лудила!

Није то све, овде се аларм не навија у позно лето! Милозвучне тестере воле дует!! (већ сам нагласио да овај блог није за малоумне, али ово ћу баш зарад њих појаснити – кретени наруче ШУМУ и онда двема моторним тестерама истовремено секу стабла за огрев – варљиво лето).

Ако неко хоће да каже да се то не догађа сваког јутра, онда нека слободно дође, али не сме да се жали на: ЕЕЕВООООО ЛУБЕЕЕЕНИЦА, ДИИИИИИЊААА! и СТААААРООООО ГВОООЖЂЕЕ СТААААРИИИ ‘КУМУЛАААТОРИ!

Сваки пут када неко прође водећи пса на повоцу покреће се ланчана реакција лавежа из свих дворишта и траје дуго након њиховог одласка. Неко баш нарочито воли да шета пса и у ситне сате!

А мачке?! Њих не шетају, оне то чине саме! Фебруар више није резервисан за крике парења, зов природе, плач мајке божије, назови како хоћеш. Сада је резервисан сваки месец за нестерилисане вртирепке!

Ту је и прдавац култиватор ако сви други аларми неким чудом закажу!

Узрок мог тинитуса (~зујања у ушима)  је јасан као пљачка у фотокопирницама (овим Пазовачким, разуме се); и као каљуга српског менталитета!

Ако се неко пита која је сврха ове жалопојке, нека се информише о загађењу буком и томе како она утиче на здравље.

http://en.wikipedia.org/wiki/Noise_pollution

http://www.conserve-energy-future.com/causes-and-effects-of-noise-pollution.php

О вибрацијама и заглушујућим хуцима Ластиног зглобног аутобуса и превозу уопште ће се тек ЧУТИ!

06.06.2015.

[1] нема поштовања правописа када се пише о догми!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s